fbpx

Ali tudi ti gradiš kariero na moški način?

Deli zapis

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Draga glamurozna ženska, 

Se še spomniš, kako si pred leti pričela z delom v svoji prvi službi? Navdušena, motivirana, energična. 

Danes imaš občutek, da si veliko tega entuziazma iztrošila. Verjemi mi, ko ti pravim, da delovna doba na to sploh nima vpliva. Ko namreč profesionalno rastemo, se razvijamo in sprejemamo nove izzive v delovnem okolju, kjer se počutimo cenjene, pravično nagrajene in svobodne v svoji kreativnosti in idejah, tedaj se naša raven entuziazma ne iztroši. 

Vedno pravim, da je potrebno družbam dejansko ”zelo malo” za ohranitev entuziazma svojih zaposlenih, še posebej žensk. Klima v podjetju mora namreč naravnana tako, da spodbuja pozitivno podjetniško klimo in enake možnosti napredovanje žensk na delovnem mestu. Kot pravi Shonagh Rae v članku iz NY Times-a ”Od vključenosti do podpore: Kako zgraditi boljše delovno okolje” (celoten članek je na voljo na tej povezavi) je pri tem vodstvo uspešno le, če razume tako razlike kot enakosti med obema spoloma. Glede osnovnih kariernih ciljev, to je redna plača, napredovanje in pravično ocenjevanje rezultatov, si tako ženske kot moški želimo isto. Vendar morajo družbe delovati na način, da upoštevajo tudi razlike med obema, na primer večje odgovornosti in obremenjenosti, ki jih nosijo ženske v osebnem življenju. Tu gre za uravnotežanje družinskih obveznostih in časa, ki ga ženska v skladu s svojo naravo potrebuje, da se energetsko ‘napolni’. Prav zato so na prvem mestu potrebne fleksibilnost (opustitev zastarelih struktur kot npr. urnik 9-5), komunikacija (odkrita podpora enakim možnostim in vključenosti obeh spolov) ter akcija (dejansko zagotoviti vsaj 50 % žensk na vodilnih delovnih mestih).

Bolj kot bomo delovale iz svoje prave narave in ohranjale stik s svojo pristnostjo, lažje nam bo funkcionirati na ženski način. In biti hkrati uspešne, odlično nagrajene in uživati v svojem delu. 

Lahko ti pokažem, kako se povezati s svojo pravo naravo, tako da v poslu pričneš delovati na ženski način. Povezavo do moje spletne strani, kjer izveš več o meni in mojih programih najdeš tukaj.

Hvala, ker si glamurozna!

Alenka

V naslednjem blogu ti bom zaupala, zakaj so strukturne in socialne spremembe v podjetjih pomembne in kdo jih bo uresničil. Ti jih boš uresničila..

Več zapisov

30 minutni brezplačen spoznavni pogovor

Draga, srčno si vabljena v mojo skupnost. Podarjam ti 30 minutni brezplačen spoznavni pogovor. Še pred tem pa nekaj moje osebne note o Glamorous You